Friday, July 11, 2014

Pray For GazaAssalamualaikum

Photo: Gaza dibedil berterusan tanpa henti oleh rejim Zionis sejak Isnin malam. Jumlah kematian dan kecederaan semakin meningkat.  Rumah-rumah dan bangunan sudah banyak yang musnah.

Atas rasa sikap bertanggungjawab, Aman Palestin telah melancarkan Tabung Kecemasan Gaza semalam dengan sasaran RM5 juta.

Adakah anda sanggup melabur jumlah yang besar untuk saham akhirat anda di sana kelak?

Ayuh berikan sumbangan anda sempena bulan Ramadhan ini melalui Aman Palestin. Usah bertangguh lagi kerana rejim Zionis tidak pernah menangguhkan hajat mereka memusnahkan bumi Gaza dan Palestin !!

----------

Akaun bank atas nama Aman Palestin Berhad ;

Bank Islam:12029010047880
Maybank:562263010787
CIMB: 8600460353
Bank Muamalat:12070005133717
RHB Bank:21245760004907
Bank Rakyat: 220806195922

(JOM SHARE KE SELURUH PELUSUK ALAM termasuk group whatsapp, telegram, wechat, etc)

SMS pun boleh.  Taip Palestin 1 3 5 atau 10 dan send ke 39111   

Israel mengganas lagi!!..Ya, ketika satu dunia sibuk menyaksikan perlawanan bola sepak, penduduk Gaza diserang israel. Apa tindakan kita sebagai saudara seagama?? Berdoa?? Menderma?? Ikut berjihad??...   Persoalan ini sering bermain dalam fikiran aku setiap kali terdengar atau terbaca tentang serangan israel terhadap umat Islam. 

Photo: Marilah kita bersama-sama menyumbang untuk saudara kita di Gaza yang sedang diserang oleh Zionis Yahudi. IKIMfm menyokong usaha Aman Palestin untuk mengumpulkan dana membantu umat Islam di Gaza.

Kadang2 aku geram bila membaca status2 di facebook. Bulan ramadhan ni, semua nk upload gambar makanan berbuka, makanan bersahur...Perlukah gambar2sebegitu???? Come on...upload lah sesuatu yang boleh di kongsi dan memberi manfaat kepada orang lain....upload la doa2 ke, berita2 tentang saudara seagama ke......
Bukan aku nk tunjuk bagus. maaf kalau ini sedikit poyo. Tapi kadang2 aku terfikir bahawa sebagai orang muda kita kena gunakan masa muda dan segala kemudahan dengan sebaiknya....Hari ni hari jumaat. Tak perlu la selfie gambar sendiri dan letak status 'Salam Jumaat'...Perlu ke diiringi dengan gambar sendiri tu????

Photo: The Palestinians are being bombarded with Israeli missiles.  

Please remember our brothers and sisters in your duas. May Allah protect, keep them out of harms way & grant them strength. Ameen

Wahai orang muda, peka lah dengan isu2 semasa. Bukan setakat peka dengan world cup, tapi peka lah dengan nasib saudara2 seagama kita yang ditindas. Jika tidak mampu menyumbangkan tenaga, cukup sekadar doa ketika selesai solat. Doakan keselamatan dan kemenangan umat Islam.

 

0 comments:

Post a Comment